Anunţ Umanitar
Ref: Spectacole umanitare la Teatrul de Păpuşi „Puck” dedicate Monei Marian

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, invită cu căldură publicul clujean să participe la o serie de spectacole umanitare dedicate doamnei regizor Mona Marian, directoarea acestui stabiliment cultural, care trece printr-o cumplită suferinţă determinată de o boală necruţătoare al cărei tratament se poate face exclusiv la o clinică din străinătate.

Astfel, sâmbătă, 3 noiembrie 2012, cu începere de la ora 11.00, se va desfăşura spectacolul în limba maghiară „Vitez Laszlo şi Magicianul”, iar duminică de la orele 11.00 şi 12.30 va avea loc spectacolul în limba română „Punguţa cu doi bani”. Toate aceste trei spectacole vor avea loc la sediul Teatrului de Păpuşi „Puck”, strada I.C. Brătianu, nr. 23, Cluj-Napoca, persoanele interesate având cu acest prilej posibilitatea de a oferi doamnei regizor Mona Marian sprijinul financiar pe care îl vor considera potrivit. Tot în acest context, în datele de 2 noiembrie, începând cu ora 19.00, în 3 noiembrie, de la ora 13.00, respectiv în 4 noiembrie, începând cu ora 19.00, TVR Cluj va redifuza înregistrarea emisiunii Artdelenisme care a avut-o în trecut ca invitată pe distinsa doamnă regizor.

Solidar cu echipa Teatrului de păpuşi „Puck”, Consiliul Judeţean Cluj face pe această cale un apel către comunitatea clujeană, cu îndemnul de a întinde o mână de ajutor acestei doamne regizor care, prin numeroasele spectacole pe care le-a montat şi regizat de-a lungul întregii sale cariere, şi-a adus o contribuţie semnificativă la evoluţia teatrului clujean şi naţional. Avem convingerea că, în acest fel, se va reuşi, în cel mai scurt timp posibil, strângerea sumei de bani necesare, astfel încât doamna Mona Marian să primească tratamentul adecvat la această clinică din străinătate. Apreciem în acest context că publicul clujean şi lumea teatrului au nevoie şi în viitor de aportul acestui remarcabil profesionist şi de experienţa pe care doamna regizor a acumulat-o în tot aceşti ani în care s-a aflat în prim planul vieţii culturale clujene.

 

Donaţiile pentru investigaţiile medicale şi tratamentul necesar, care va fi

efectuat într-o clinică din Olanda, pot fi făcute în contul cu numărul:

RO56 RZBR 0000 0600 0292 0443 deschis la Raiffeisen Bank.

 

Reamintim în acest context faptul că doamna Mona Marian este unul dintre cei mai cunoscuţi regizorii clujeni la nivel naţional şi chiar internaţional. Născută în 1961 Mona Marian este absolventă a secţiei de regie, din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Bucureşti, la clasa profesoarei Cătălina Buzoianu. A montat zeci de spectacole, la Teatrul Naţional din Cluj, dar şi la diverse teatre de păpuşi din ţară, în special la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, al cărei directoare este începând din anul 2005. Mona Marian este, totodată, lector universitar în cadrul facultăţii de Teatru şi Televiziune din Universitatea Babeş-Bolyai. În acest an, regizoarea a montat la Teatrul Naţional spectacolul “D’ale carnavalului”, după I.L. Caragiale şi a pregătit, de asemenea, montarea, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a spectacolului „Femeia nisipurilor”, după Kobo Abe, premiera fiind însă suspendată din cauza unor probleme obiective.